путін доручив створити координаційну раду для забезпечення потреб війни

путін доручив створити координаційну раду для забезпечення потреб війни

Укрінформ
президент рф володимир путін доручив уряду підготувати проєкт указу про створення спеціальної координаційної ради на чолі з прем'єр-міністром михайлом мішустіним з метою забезпечення потреб, що виникають у ході війни з Україною.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Інтерфакс.

«Вирішенням завдань забезпечення "спеціальної воєнної операції" займаються не лише профільні силові відомства, а й уся система державного управління. Потрібно продовжити роботу щодо вдосконалення координації. У зв'язку з цим доручаю уряду підготувати проєкт указу президента щодо створення спеціальної координаційної ради. Її очолить голова кабінету міністрів», - заявив путін у середу на засіданні ради безпеки рф.

За його словами, до складу ради увійдуть віце-прем'єри, представники силових відомств, соціально-економічного блоку уряду, адміністрації президента, а також державної ради рф, "що дасть змогу забезпечити тісну взаємодію з усіма регіонами країни". Указ має бути підготовлений до 20 жовтня, йдеться у дорученні.

координаційна рада має зайнятися забезпеченням потреб сво, у тому числі, щодо поставок та ремонту озброєння, військової та спецтехніки, матеріальних засобів, медико-санітарного обслуговування, ремонтно-відновлювальних, будівельно-монтажних та інших робіт, забезпечення логістики.

Читайте також: путін оголосив «воєнний стан» на тимчасово окупованих територіях України

Також координаційній раді доручено до 24 жовтня "визначити цільове завдання щодо забезпечення потреб, які виникають у ході сво, ключові напрями виконання цього завдання, терміни його виконання, а також осіб із числа членів уряду росії, відповідальних за роботу по кожному напрямку".

прем'єру рф доручено регулярно повідомляти про хід роботи координаційної ради. Перша доповідь має бути представлена ​​до 25 жовтня, далі – щотижня.

Пізніше було заявлено, що путін доручив меру москви сергію собяніну підключитися до забезпечення координації роботи регіонів під час реалізації заходів, передбачених його новим указом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-