Влада буде постійно озброювати Бундесвер усім необхідним – Шольц

Влада буде постійно озброювати Бундесвер усім необхідним – Шольц

Укрінформ
Бундесвер має бути готовим захистити територію Німеччини та НАТО.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц під час візиту 17 жовтня на полігон наземних операцій Бундесверу в Бергені, передає Укрінформ.

«Ми плануємо … подбати про те, щоб Бундесвер був добре оснащений і міг виконувати свої завдання, особливо місію національної оборони та оборони Альянсу, яка знову стала дуже важливою», – сказав Шольц.

Він нагадав, що це завдання набуло актуальності в світлі жахливої війни, яку росія продовжує проти України. Світ, за словами канцлера, є свідком великих руйнувань в Україні. При цьому політик підкреслив, що Захід «знає, що це не лише напад на Україну, а й на архітектуру безпеки Європи».

Читайте також: Європейський небесний щит: Німеччина приєдналася до створення спільної ППО

Саме тому, сказав глава уряду, Німеччина та союзники повинні підготуватися до цього і зробити все, щоб гарантувати захист своєї території. Влада ФРН спрямувала на посилення своєї армії додатково 100 млрд євро, цей спеціальний фонд спрямований на те, щоби Бундесвер отримував «зброю та боєприпаси, необхідні для виконання своєї місії». Шольц пообіцяв, що влада буде постійно озброювати Бундесвер усім необхідним. Він також підтвердив, що ФРН доведе фінансування армії до 2 відсотків ВВП (як було домовлено на саміті НАТО в 2014 році).

«Ми маємо гарантувати, що ми придбаємо правильну зброю, що ми ухвалимо правильні рішення, коли мова йде про інформаційні системи управління, – ось завдання, яке зараз стоїть перед усіма нами», – сказав Шольц.

Як повідомлялося, кілька тижнів тому канцлер відвідав частину, на базі якої проходять підготовку українські військові.

Фото: ALT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-