Китай ніколи не відмовиться від права застосовувати силу проти Тайваню – Сі Цзіньпін

Китай ніколи не відмовиться від права застосовувати силу проти Тайваню – Сі Цзіньпін

Укрінформ
Питання майбутнього Тайваню має вирішити китайський народ, але Китай ніколи не відмовиться від права застосувати силу для возз’єднання острова з материком.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін під час виступу на відкритті XX з’їзду Комуністичної партії Китаю в Пекіні, повідомляє Reuters.

«Розв'язання питання Тайваню – це особиста справа китайців, і це залежить лише від китайців», - заявив Сі Цзіньпін.

Він додав, що Китай завжди «поважав і піклувався про Тайвань, приносив користь» народу Тайваню і був відданий сприянню економічним і культурним обмінам через Тайванську протоку.

«Ми наполягаємо на прагненні до мирного возз’єднання з найбільшою щирістю та найкращими зусиллями, але ми ніколи не обіцяємо відмовитися від застосування сили та залишаємо за собою можливість вжити всіх необхідних заходів (для возз’єднання – ред.)», - наголосив голова КНР.

За його словами, силовий сценарій передбачається на випадок «втручання» зовнішніх сил та протидії «дуже невеликій кількості» прихильників незалежності Тайваню, а не примусу до возз’єднання переважної більшості народу Тайваню.

«Історичний рух національного возз’єднання та національного відродження продовжується і повного возз’єднання Батьківщини потрібно досягти», - заявив Сі Цзіньпін.

Читайте також: На Тайвані заявили, що Китай вивчає досвід війни рф в України

Як повідомлялося, Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і порушує питання про встановлення над ним контролю Пекіна.

На початку серпня Тайвань відвідала спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, після чого напруженість навколо Тайваню різко посилилася. У відповідь на візит Пелосі Пекін провів масштабні військові навчання поблизу Тайваню з пусками ракет над островом.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-