На Мальті двох братів засудили до 40 років в'язниці за вбивство відомої журналістки

На Мальті двох братів засудили до 40 років в'язниці за вбивство відомої журналістки

Укрінформ
Суд Мальти засудив до 40 років позбавлення волі братів Альфреда та Джорджа Дегіорджо за підрив автомобіля журналістки Дафни Каруани Галіції, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проєкту Panama Papers.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Malta.

Зазначається, що на суді брати погодилися скасувати подане до суду клопотання про визнання своєї невинуватості в обмін на більш м'який вирок.

Обидва чоловіка визнали себе винними за всіма шістьма пунктами звинувачення прокуратури, серед яких вбивство.

Суд також зобов’язав кожного з братів сплатити 43 000 євро судових витрат протягом трьох років і конфіскувати доходи, отримані злочинним шляхом, у розмірі приблизно 50 000 євро.

За даними видання, Альфреду та Джорджу Дегіорджо загрожувало довічне позбавлення волі в разі невизнання своє провини у вбивстві журналістки Дафни Каруани Галіції.

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня 2017 року на Мальті внаслідок вибуху автівки загинула журналістка Дафна Каруана Галіція, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проєкту Panama Papers та звинувачувала у корупції мальтійського прем’єр-міністра.

Журналістка розслідувала можливу причетність мальтійської влади до італійсько-лівійської афери з контрабанди дизельного пального.

Читайте також: Справу щодо вбивць журналіста Веремія під час Революції Гідності передали до суду

Трьом чоловікам — братам Альфреду та Джорджу Дегіорджо та їхньому другу Вінсенту Мускату – висунули обвинувачення у підриві бомби в автомобілі. Їх заарештували у грудні 2017 року. Суд щодо інших двох фігурантів справи ще триває.

У лютому 2021 року суд Мальти засудив Муската до 15 років позбавлення волі за причетність до підриву автівки журналістки Галіції у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-