Німеччина посилить захист своєї критичної інфраструктури

Німеччина посилить захист своєї критичної інфраструктури

Укрінформ
На тлі диверсії на російсько-німецькому газопроводі в морі та на залізничній інфраструктурі самої Німеччини влада ФРН планує посили заходи із захисту критичної інфраструктури.

Про це повідомила міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung, передає Укрінформ.

"Агресивна війна росії проти України також означає поворотний момент також і у внутрішній безпеці. Ми готуємося до цього. Захист нашої критичної інфраструктури має найвищий пріоритет", – запевнила Фезер.

Відповідні органи, за її словами, вживають додаткових заходів із захисту там, де це потрібно. Це, зокрема, стосується морської інфраструктури, захист якої уже був посилений шляхом значного збільшення присутності федеральної поліції у морській акваторії.

Фезер поінформувала про плани представити уряду ще до кінця цього року ключові моменти закону, який регулюватиме захист критично важливої інфраструктури. Це передбачає, зокрема, те, що оператори критичної інфраструктури повинні будуть всебічно «озброїтись» проти таких небезпек, як стихійні лиха, тероризм, диверсії, а також людська помилка. Уряд додатково вимагатиме звітність про інциденти, що, на думку міністра, посилить безпеку постачання в Німеччині та Європі.

Читайте також: Берлін заявляє, що пошкодження газогонів у Балтійському морі є саботажем

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня сталися вибухи на обох гілках основного газопроводу "Північний потік-1", також було пошкоджено одну з двох гілок "Північного потоку-2". Сертифікація останнього була зупинена через агресію рф проти України в лютому.

Після цього російський монополіст "газпром" заявив про готовність відновити поставки газу в Європу, але по гілці трубопроводу "Північний потік-2", яка вцілила після аварії.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що за підривами газопроводів "Північний потік", скоріш за все, стоять російські спецслужби. За його словами, пропозиція росії про використання для транспортування газу трубопроводу "Північний потік-2" підтверджує тезу, що "це була робота російських служб”.

Минулого тижня на великій частині ФРН сталася кількагодинна зупинка потягів через диверсію на ділянці комунікаційної системи GSM-R, винних поки не знайшли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-