КНДР запустила балістичну ракету та підняла військові літаки на кордоні з Кореєю

КНДР запустила балістичну ракету та підняла військові літаки на кордоні з Кореєю

Укрінформ
У п’ятницю КНДР посилила військову ескалацію поблизу кордону з Південною Кореєю, запустивши балістичну ракету та 170 артилерійських снарядів у морські буферні зони біля своїх східного та західного узбереж.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

В Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї повідомили, що ракета була запущена о 1:49 ночі в п'ятницю з району Сунан поблизу столиці Північної Кореї Пхеньяна та пролетіла приблизно 700 км перш ніж впасти у море.

Повідомляється також, що ще близько десяти північнокорейських військових літаків пролетіли уздовж кордону з Південною Кореєю, яка у відповідь підняла в повітря свої винищувачі.

Рада національної безпеки Південної Кореї засудила КНДР за ескалацію напруженості, назвавши її дії порушенням двосторонньої військової угоди 2018 року, яка забороняє «ворожі дії» в прикордонній зоні.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив журналістам, що Пхеньян «без розбору здійснює провокації», пообіцявши розробити контрзаходи.

Читайте також: КНДР випробувала стратегічні крилаті ракети великої дальності

Як повідомляв Укрінформ, днем раніше Північна Корея провела нове випробування стратегічних крилатих ракет великої дальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-