Канада розширила санкції проти Ірану

Канада розширила санкції проти Ірану

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти посадовців Ірану, причетних до порушень прав людини та дестабілізації регіональної безпеки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Дії іранського режиму говорять самі за себе: світ роками спостерігав, як режим чинив насильство, ширив страх та пропаганду. Канада продовжить захищати права людини та солідарно підтримувати іранський народ, у тому числі жінок та молодь, котрі мужньо вимагають майбутнього, в якому їхні права людини будуть дотримуватися повною мірою”, - сказала Жолі.

У МЗС Канади уточнили, що дія нових санкцій поширюватиметься на 17 фізичних та трьох юридичних осіб з Ірану. “Санкції поширюються на осіб, які брали участь або сприяли грубим порушенням прав людини, в тому числі проти жінок, а також чинили дезінформаційну діяльність для виправдання репресій та переслідувань іранським режимом власних громадян”, - заявили у відомстві.

Читайте також: Іранські школярки знімають хіджаби на знак протесту проти влади

Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожується, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

Як повідомлялося, Канада вже вдруге за цей місяць розширяє санкції проти Ірану. На початку жовтня до санкційного переліку було внесено 25 фізичних та дев'ять юридичних осіб. Загалом обмеження діють проти понад 250 юридичних та фізичних осіб з Ірану. Канада ще в 2012 році визнала Іран державою - спонсором тероризму та розірвала з ним дипломатичні відносини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-