Чехія посилено охоронятиме критичну інфраструктуру після ракетного обстрілу рф в Україні

Чехія посилено охоронятиме критичну інфраструктуру після ракетного обстрілу рф в Україні

Укрінформ
Міністерство оборони Чехії готує зміни, які дозволять ефективніше захищати критичну інфраструктуру в Чехії.

Захід пов'язаний з російською агресією проти України та зусиллями рф з ослаблення ВПК у країнах, які допомагають Україні, заявила глава відомства Яна Чернохова, передає Укрінформ з посиланням на Radio Prague International.

Міністр повідомила, що після початку в лютому росією повномасштабного вторгнення в Україну «посилилися спроби моніторингу деяких важливих об'єктів критичної інфраструктури в Чехії», у зв'язку з чим одночасно чеською державою були розширені і заходи з їх захисту.

У понеділок, 10 жовтня, після масованих обстрілів українських міст російськими ракетами, на конференції на тему російського впливу у світі про небезпеку проведення російськими спецслужбами підривних операцій у Чехії також заявив голова Служби безпеки та інформації Чехії (BIS) полковник Міхал Коуделка.

На його думку, у країни мають бути можливості їм протидіяти. Яскравим прикладом ворожих дій, на думку керівника контррозвідки, є вибухи складів боєприпасів у чеському селищі Врбетіце у 2014 році.

«Для росії ми супротивник. І свого недоброзичливця, тобто нас, НАТО і західну спільноту, росія хоче знищити», – наголосив Коуделка.

Водночас директор BIS вважає, що після радикального скорочення загальної кількості російських дипломатів у Празі, можливості для ведення підривної діяльності в Чехії у рф серйозно обмежені. Одним із найбільш небезпечних засобів впливу на суспільство керівник Служби безпеки та інформації вважає поширення дезінформації.

Читайте також: Прем’єр Британії планує відвідати Україну якнайшвидше, попри ракетні обстріли рф

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок вранці росія завдала ракетних ударів по Києву, Хмельницькому, Львову, Житомиру, Дніпру та інших містах. Загалом по території України було випущено 84 ракети, 43 з них збиті.

Армія рф завдала ракетних ударів по критичній інфраструктурі областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-