Швеція закрила зону Балтійського моря навколо місць витоку газу з пошкоджених трубопроводів

Швеція закрила зону Балтійського моря навколо місць витоку газу з пошкоджених трубопроводів

Укрінформ
Швеція закрила зону Балтійського моря навколо місць витоку газу з пошкоджених трубопроводів задля розслідування можливої «грубої диверсії».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Берегова охорона Швеції повідомила, що кораблям, водолазам, рибальським суднам і підводним апаратам заборонено наближатися до двох витоків біля Швеції на 9,3 кілометра.

Минулого тижня підводні вибухи пошкодили трубопроводи Nord Stream 1 і 2 у чотирьох місцях біля Швеції і Данії та призвели до величезних витоків метану в міжнародних водах Балтійського моря.

На вихідних влада Данії заявила, що витік метану у газопроводах Nord Stream припинився, проте шведська берегова охорона повідомила в понеділок, що менший витік у Nord Stream 2 збільшився та становить близько 30 метрів у діаметрі.

Шведський підводний рятувальний корабель і кораблі шведської берегової охорони були направлені до двох витоків біля Швеції, однак час, коли водолази або підводний човен зможуть спуститися до трубопроводів, залишається невідомим.

Читайте також: Витік газу на Nord Stream 2 припинився - тиск у трубі стабілізували

Як повідомляв Укрінформ, за даними західної розвідки, у день пошкодження газопроводів Nord Stream неподалік місць витоку газу спостерігалися допоміжні кораблі вмс росії.

Водночас у британському оборонному відомстві припускають, що пошкодження газопроводів Nord Stream 1 та Nord Stream 2 в Балтійському морі могло бути здійснено росією за допомогою підводних дронів.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-