«Українці захищають свою землю»: верховний лама Калмикії виступив із критикою війни

«Українці захищають свою землю»: верховний лама Калмикії виступив із критикою війни

Відео
Укрінформ
В рф верховний лама Калмикії Тело Тулку Рінпоче (Ердні Омбадиков) заявив, що правда у розв'язаній російською війні - на боці України, яка захищає свою землю.

Про це він сказав в інтерв'ю Ютуб-каналу "Алхімія душі", повідомляє Укрінформ.

«Думаю, що це неправильно, ця війна не потрібна... Українська сторона, звичайно, права – вона захищає свою країну, свою землю, свою правду, свою Конституцію, свій народ. Дуже складно сказати і прийняти, що росія права… це я не можу», - заявив верховний лама Калмикії.

Тело Тулку Рінпоче наголосив, що досі він не коментував війну в Україні, оскільки "не хотів псувати відносини між владою і нашими буддистами". Він також вважає, що лідери буддійських громад рф, які виступають на підтримку військової агресії, навряд чи так думають, якщо є справжніми буддистами.

Верховний лама зараз перебуває в Монголії, де проводить зустрічі з жителями Калмикії, які емігрували з росії після початку війни, а також допомагає їм в організації розміщення.

Читайте також: Релігію не можна використовувати для виправдання війни – Папа Франциск

У середині червня Тело Тулку Рінпоче у зверненні з нагоди дня народження Будди вже виступив з антивоєнною заявою, але без конкретної прив'язки до українських подій.

За інформацією ЗМІ, заява верховного лами Калмикії - це перший публічний виступ такого рівня лідера традиційної для росії конфесії, який засудив військову агресію.

Раніше представники всіх традиційних конфесій в рф – православ'я, ісламу, іудаїзму та буддизму – підтримали військову агресію в Україні і закликали молитовно підтримувати тих, хто воює проти Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-