У Франції продовжує зростати кількість інфікованих коронавірусом

У Франції продовжує зростати кількість інфікованих коронавірусом

Укрінформ
З моменту поновлення епідемії на початку вересня кількість заражень у Франції продовжує зростати, як і кількість госпіталізацій, яка наразі також збільшується.

Про це пише Liberation, передає Укрінформ.

“Прогресування циркуляції SARS-CoV-2 тривало майже на всій території метрополії”, — резюмував Public Health France у своєму епідеміологічному бюлетені за період з 19 по 25 вересня. Після кількох хвиль з початку року епідемія Covid-19 впала наприкінці серпня до особливо низького рівня. Але зараження знову почалося останніми тижнями, особливо в контексті початку навчального року, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що останні дані датуються четвергом, коли було зареєстровано 51 366 нових випадків проти 38 464 тижнем раніше.

Читайте також: У Китаї розробили маску, яка виявляє віруси за 10 хвилин

Крім дітей віком до 10 років, у яких рівень захворюваності, що різко зріс протягом кількох тижнів з початку навчального року, але тепер стабілізувався, всі інші вікові групи зазнають зростання, і особливо літні люди, яким загрожує важка форма. Крім того, циркуляція епідемії, що зростає, впливає на лікарні, де кількість госпіталізацій, у тому числі до реанімації, збільшується другий тиждень поспіль.

Вказується, що кількість летальних випадків теж продовжує зростати: з 19 по 25 вересня в лікарнях померли 173 особи, тобто на +5% більше за тиждень. І з огляду на це прискорення циркуляції Sras-COV-2, агентство охорони здоров’я як ніколи наполягає на необхідності посилити вакцинацію серед найбільш слабких, включаючи людей похилого віку.

Читайте також: Шольц захворів на COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, в Україні в епідсезоні 2022/2023 років, окрім коронавірусу SARS-CoV-2, ширитимуться чотири штами грипу.

Фото: twitter.com/Defense_Sud_Est

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-