ЄС додасть Багами до «чорного списку» податкових гаваней - EUobserver

ЄС додасть Багами до «чорного списку» податкових гаваней - EUobserver

Укрінформ
Євросоюз додасть Багамські острови, а також Ангілью та острови Теркс і Кайкос до свого "чорного" списку податкових гаваней.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє брюссельське видання EUobserver, яке ознайомилося з відповідним проєктом рішення Ради ЄС.

"Три карибські країни додано, тому що вони сприяють офшорним структурам і домовленостям, спрямованим на залучення прибутків без реального економічного змісту", - йдеться у повідомленні.

Рішення має бути затверджено міністрами фінансів ЄС без подальшого обговорення під час зустрічі 4 жовтня.

Також у "чорному списку" залишаються дев’ять інших країн: Американське Самоа, Фіджі, Гуам, Палау, Панама, Самоа, Тринідад і Тобаго, Віргінські острови США та Вануату. Країни ЄС проводять посилені перевірки фізичних осіб і моніторинг транзакцій із визначених країн.

Читайте також: Єврокомісія включила до «чорного списку» 21 російську авіакомпанію

Крім того, в документі ЄС також наводяться кілька інших місць, які не відповідають міжнародним податковим нормам. До цього "сірого" списку, щодо учасників якого не проводяться посилені перевірки, належать Вірменія, Беліз, Британські Віргінські острови, Коста-Ріка, Гонконг, Ізраїль, Ямайка, Йорданія, Малайзія, Катар, Таїланд, Туреччина, В’єтнам та росія.

Торік ЄС також створив новий орган з боротьби проти відмивання грошей – AMLA (EU Anti Money Laundering Authority), який покликаний координувати зусилля національних органів країн ЄС у цій сфері та брати на себе супроводження найризикованіших міжнародних фінансових операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-