Данілов назвав дві ймовірні причини вибухів на «Північних потоках»

Данілов назвав дві ймовірні причини вибухів на «Північних потоках»

Укрінформ
Причиною інцидентів на російських газогонах «Північний потік - 1» та «Північний потік - 2» може бути або теракт з боку рф, або низька якість будівельних робіт, які здійснювали росіяни.

Таку думку висловив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується газогону, то тут два варіанти – або росіяни його самі «бахнули», або росіяни його так побудували, що він розривається і не може витримати», - сказав Данілов, додавши, що «росіяни ще ті будівельники».

Як повідомлялося, 27 вересня з’явилися повідомлення про три витоки на газопроводах «Північний потік – 1» та «Північний потік – 2» - два на першому та один – на другому. Інцидент стався неподалік узбережжя Данії та збігся в часі з презентацією європейського проєкту «Балтійський потік», який дозволяє постачати з Норвегії до Польщі, через територію Данії, до 10 млрд кубометрів газу на рік.

Читайте також: Точна причина пошкодження Nord Stream поки невідома - Пентагон

У Європейській раді вважають, що інциденти на російських трубопроводах є результатом навмисних дій, які вимагають ретельного розслідування.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що інциденти на російських газогонах "Північний потік - 1" та "Північний потік - 2" є добре підготовленими терористичними актами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-