В Афганістані загинули 19 людей внаслідок вибуху, скоєного смертником у навчальному центрі

В Афганістані загинули 19 людей внаслідок вибуху, скоєного смертником у навчальному центрі

Укрінформ
Поліція Афганістану заявила, що внаслідок нападу терориста-смертника на навчальний центр у столиці країни Кабулі вранці у п’ятницю загинули 19 людей, ще 27 зазнали поранень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Зазначається, що вибух стався в районі Дашт-е-Барчі на заході Кабула, переважно шиїтському мусульманському районі, де проживає меншина хазарейської громади.

«Студенти готувалися до іспиту, коли в цей навчальний центр увірвався терорист-смертник. На жаль, 19 людей загинули, ще 27 отримали поранення», - сказав речник поліції Халід Задран.

За даними видання, за останні роки в Афганістані було скоєно багато терористичних актів проти хазарейської громади. Зокрема, торік, перед поверненням талібів, щонайменше 85 людей, переважно учениці, були вбиті та близько 300 поранені, коли три бомби вибухнули біля школи в Дешт-е-Барчі.

Роком раніше напад терориста-смертника на навчальний центр у тому ж районі забрав життя 24 людей, і відповідальність за вибух тоді взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава».

Читайте також: Обміняли на таліба: США звільнили інженера з полону в Афганістані

У травні 2020 року це ж угруповання звинуватили у кривавому нападі на пологове відділення лікарні по сусідству, в результаті якого загинули 25 людей, а в квітні цього року два смертоносні вибухи в окремих навчальних центрах у цьому районі забрали життя шістьох людей і поранили щонайменше 20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-