Обміняли на таліба: США звільнили інженера з полону в Афганістані

Обміняли на таліба: США звільнили інженера з полону в Афганістані

Укрінформ
Сполучені Штати добилися звільнення американського інженера Марка Фрерікса, викраденого й ув’язненого в Кабулі на початку 2020 року, та мають намір повернути всіх своїх громадян, незаконно утримуваних в інших країнах, у тому числі, в росії.

Про це йдеться в заяві глави Білого дому Джо Байдена, оприлюдненій у понеділок, передає Укрінформ.

«Звільнення (Марка Фрерікса – ред.) є кульмінацією кількарічної невтомної роботи представників уряду нашої країни та інших країн-партнерів, і я хочу подякувати їм за всі ці зусилля», - наголосив у цьому зв’язку Байден.

Він підкреслив, що адміністрація США вважає «пріоритетом» своєї роботи безпечне повернення всіх американських громадян, які є заручниками або незаконно ув’язненими за кордоном.

«У багатьох інших випадках ми маємо ще багато чого зробити, але звільнення Марка демонструє нашу непохитну відданість (цим зусиллям – ред.)»,- зауважив глава Білого дому.

За його словами, така робота проводиться щодо визволення громадян США з росії, Бірми, Гаїті, Венесуели та інших країн, «і наш обов’язок – зробити все можливе, щоби повернути наших людей додому».

За інформацією CNN, повернення Марка Фрерікса вдалося здійснити завдяки обміну полоненими. Зокрема, американська сторона передала талібам одного із їхніх лідерів, який був ув’язнений 17 років тому за звинуваченнями в наркоторгівлі.

Читайте також: Начальника пожежної частини Енергодара звільнили з полону

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Байдена наразі проводить інтенсивну роботу щодо звільнення з російської в’язниці американської баскетболістки Бритні Грайнер, а також колишнього морпіха Пола Віллана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-