ЄС хоче заборонити своїм громадянам обіймати посади в російських державних компаніях - ЗМІ

ЄС хоче заборонити своїм громадянам обіймати посади в російських державних компаніях - ЗМІ

Укрінформ
Європейський Союз розглядає пропозицію Німеччини заборонити громадянам ЄС займати високооплачувані посади в російських державних компаніях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що ця пропозиція, якщо її офіційно представить Європейська комісія та підтримають країни-члени ЄС, позбавить можливості працювати в російських державних компаніях багатьох громадян Євросоюзу, серед яких і колишній канцлер ФРН Ґерхард Шредер.

За даними німецьких ЗМІ, Шредер є головою комітету акціонерів Nord Stream AG, спільного проєкту з транспортування російського газу по трубопроводу, який належить російській державній компанії «газпром». У травні він залишив посаду голови іншої російської державної компанії «роснефть» після трьох місяців широких закликів до нього припинити зв’язки з президентом росії путіним через вторгнення в Україну.

Інші колишні лідери ЄС, зокрема, Еско Ахо з Фінляндії та Крістіан Керн з Австрії, а також колишній прем’єр-міністр Франції Франсуа Фійон, вийшли з правління російських компаній після вторгнення рф в Україну.

Читайте також: Євросоюз засуджує проведення росією псевдореферендумів на території України

Bloomberg зазначає, що пропонована заборона громадянам країн ЄС обіймати посади в російських державних компаніях включатиме період поступового впровадження, а відповідати за забезпечення дотримання обмежень будуть національні уряди держав, що входять до Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз готує нові санкції проти росії через організацію нею псевдореферендумів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-