Для захисту Тайваню слід винести уроки з війни рф в Україні – Трасс

Для захисту Тайваню слід винести уроки з війни рф в Україні – Трасс

Укрінформ
Заходу слід ретельно вивчити винесені з російської військової агресії в Україні уроки для зміцнення обороноздатності Тайваню.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю CNN заявила прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс.

“Усі наші союзники повинні упевнитися, що Тайвань здатний захистити себе. Це дуже-дуже важливо. І нам слід винести уроки з України”, - сказала Трасс.

Вона також наголосила на важливості ранньої рішучої реакції на дії авторитарних правителів.

Читайте також: Військові США захистять Тайвань у разі «безпрецедентного нападу» Китаю - Байден

“Вільний світ не зробив достатньо для протистояння російській агресії завчасно, і путін насмілився розпочати цю обурливу війну. Не можна допустити повторення цієї ситуації в іншій частині світу”, - зазначила глава британського уряду.

Трасс додала, що Велика Британія працює із союзниками по Великій сімці над зменшенням “стратегічної залежності” від Китаю та “спільною реакцією” на загрозу китайської військової агресії.

Як повідомлялося, раніше Міністерство оборони Тайваню повідомило, що збройні сили Китаю на навчаннях симулюють напади на кораблі Військово-морських сил США і прагнуть перешкодити іноземним силам прийти на допомогу Тайваню в разі війни.

У звіті для парламенту, представленому Міноборони Тайваню, йдеться, що Китай продовжує зміцнювати свою бойову готовність до нападу на острів. КНР зосереджує свої зусилля на першому ланцюзі островів, який проходить від Японії через Тайвань, Філіппіни та далі до Борнео, оточуючи прибережні моря Китаю, і має на меті отримати стратегічний контроль над цим ланцюгом островів до 2035 року.

Читайте також: Сі Цзіньпін хоче захопити Тайвань до 2027 року - ЦРУ

Напруженість у відносинах Китаю та Тайваню зросла після візиту до Тайбею спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і порушує питання про можливість його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-