Військові США захистять Тайвань у разі «безпрецедентного нападу» Китаю - Байден

Військові США захистять Тайвань у разі «безпрецедентного нападу» Китаю - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден завив, що американські війська захищатимуть Тайвань у разі китайського вторгнення.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Відповідну заяву Байден зробив в інтерв'ю американській телекомпанії CBS. На запитання кореспондента програми «60 хвилин», чи американські військові братимуть участь у захисті Тайваню у разі вторгнення Китаю, глава Білого дому відповів: «Так, якщо це буде безпрецедентний напад».

Як зазначається, Байден вийшов за межі давно заявленої політики США стосовно Тайваню, який Китай вважає частиною своєї території.

У коментарі журналістам представник Білого дому заявив, що політика Сполучених Штатів щодо Тайваню не змінилася: «Президент говорив про це раніше, зокрема, в Токіо на початку цього року. Він також чітко дав тоді зрозуміти, що наша політика стосовно Тайваню не змінилася. Вона залишається незмінною», - сказав представник американської адміністрації.

Читайте також: Штати хочуть прискорити постачання зброї Тайваню

Уточнюється, що інтерв'ю CBS із Байденом було записано минулого тижня. Зараз президент США перебуває у Великій Британії на похороні королеви Єлизавети II.

Як повідомлялося, заступник директора ЦРУ Девід Коен заявив, що глава КНР Сі Цзіньпін повідомив своїм військовим про потребу захоплення Тайваню до 2027 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-