Штати хочуть прискорити постачання зброї Тайваню

Штати хочуть прискорити постачання зброї Тайваню

Укрінформ
Американські законодавці працюють над рядом законопроєктів, покликаних пришвидшити темп передачі сучасного озброєння союзникам США.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Defence News.

Зазначається, що один лише Тайвань розмістив у США оборонних замовлень на 14 млрд дол, але через бюрократію вже кілька років чекає на поставки цього озброєння. Деякі з досі невиконаних угод були укладені ще у 2017-му році. З подібними затримками постають також Японія, Південна Корея, Австралія, Нова Зеландія та інші країни.

Глава комітету з питань закордонних справ Палати представників США Грегорі Мікс заявив, що депутати “зараз працюють над законопроєктами, що допоможуть прискорити та зменшити бюрократичну тяганину, аби доставити необхідне оборонне обладнання швидше”.

Читайте також: Штати хочуть продати Тайваню зброї на понад мільярд доларів

Те саме намагаються зробити й в Сенаті, при цьому зберігши цілісність американської системи експорту зброї. Однак, за словами конгресмена Майка Маккалі, прискорити процес передачі озброєння буде непросто, адже причина затримок не лише в бюрократії, а й у складнощах ланцюжків постачання та вимогах виробництва.

Вносять свої корективи й геополітичні пріоритети. Defence News додає, що частина зброї, замовленої Тайванем, США натомість відправили в Україну.

Читайте також: Військові Тайваню обстріляли китайський військовий дрон

Нагадаємо: цього тижня стало відомо, що адміністрація Байдена має намір офіційно звернутися до Конгресу стосовно затвердження продажу Тайваню зброї на близько 1,1 млрд дол. До угоди увійдуть 60 протичовнових ракет та 100 ракет класу повітря-повітря. Продаж зброї має відбутися на тлі того, що Китай регулярно надсилає до територіальних вод та повітряного простору Тайваню свої літаки та військові судна, намагаючись залякати та ізолювати острівну державу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-