Експрезидент Монголії звинуватив росію у знищенні малих народів на війні в Україні

Експрезидент Монголії звинуватив росію у знищенні малих народів на війні в Україні

Відео
Укрінформ
Колишній президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж закликав президента рф негайно припинити війну проти України, та заявив, що Монголія готова прийняти у себе росіян, які рятуються від оголошеної путінським режимом військової мобілізації.

Як повідомляє Укрінформ, таке повідомлення Всесвітня федерація монголів поширила у мережі YouTube.

«В мене є просте послання для президента путіна. Зупиніть війну!.. Я зустрічався з вами багато разів, у вас є влада, щоб зупинити цю війну просто зараз. Прийшов час повернути мир. Моє серце розривається на частини, коли я бачу росію, яка потонула в морі остраху та сліз, після того, як ви розпочали цю війну. Ваша мобілізація принесла океан страждань. Пан президент, зупиніть ваші вбивства та безглузду війну!» - зазначив політик, який очолює Всесвітню федерацію монголів.

Він зауважив, що з початку кривавої війни проти України найбільше постраждали етнічні меншини, зокрема, мешканці Бурятії, Туви, Калмикії, яких кремль використовує як гарматне м'ясо. Саме тому Монголія готова прийняти людей, що рятуються від путінської мобілізації.

Цахіагійн Елбегдорж окремо звернувся до тих росіян, кого зараз примушують брати участь у путінській війні проти України.

«Не стріляйте в українців, не стріляйте у дітей та старих…. Не вбивайте цю країну. Не вбивайте її свободу. Україна має всі права на існування», - наголосив монгольський громадський діяч.

Наприкінці він передав послання героїчному народу України та Президенту Зеленському.

«Дякую вам за хоробрість та лідерство. Найкраща частина світу – з вами. Ви надихаєте інших, і разом з вами виграють всі народи. Жодна диктатура не триває нескінченно. Об’єднана воля людей та їх прагнення до свободи завжди перемагають. Героям слава!» - завершив свій виступ Цахіагійн Елбегдорж.

Читайте також: ЗМІ про мобілізацію у росії: здебільшого «гребтимуть» по селах, у великих містах – по мінімуму

Як повідомлялося, цього тижня у Нью-Йорку відбувається Генеральна Асамблея ООН, однією з головних тем якої є неспровокована та безпідставна російська агресія проти України, та її глобальні наслідки. Переважна більшість країн-членів ООН висловили підтримку Україні та солідарність у її боротьбі за власну свободу та за дотримання основоположних принципів Хартії ООН, які були грубо порушені режимом путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-