Німецька поліція проводить обшуки у близького до путіна російського олігарха усманова

Німецька поліція проводить обшуки у близького до путіна російського олігарха усманова

Укрінформ
Поліція у різних регіонах ФРН обшукує нерухомість, яка може мати відношення до близького до путіна російського олігарха алішера усманова.

Загалом же розслідування проводять по двох справах: нерухомості та яхті, заявив журналістам глава Федерального відомства кримінальної поліції Хольгер Мюнх (Holger Münch), передає кореспондент Укрінформу.

«Йдеться про те, чи не було порушення санкцій, чи не використовувалися фінансові засоби в спосіб, який є незаконним», - прокоментував він ситуацію.

Читайте також: У Франції арештували два гелікоптери російського олігарха Усманова

Окрім того, окремо проводиться розслідування щодо яхти Dilbar. За словами Мюнха, метою є зібрати додаткові свідчення у питанні, кому власне належить ця яхта, хто насправді є її бенефіціарним власником.

В обох розслідуваннях залучена федеральна кримінальна поліція.

Як повідомляє своєю чергою Прокуратура Мюнхена II, проводяться «масові обшуки у громадянина росії та ще чотирьох підозрюваних». Прізвищ чиновники не називають. «Громадянина росії звинувачують у тому, що майно у Верхній Баварії, яке належить йому, охороняється охоронною компанією, він оплачує його, навіть після того, як був включений ЄС до санкційного списку 28 лютого 2022 року», - йдеться у прес-релізі.

Зазначається, що розслідування проводиться «через підозру в порушенні закону про зовнішню торгівлю та платежі».

У середу, 21 вересня 2022 року, проводяться обшуки загалом у 24 об’єктах нерухомості в землях Баварія (де розташовані три віли усманова), Баден-Вюртемберг, Шлезвіг-Гольштейн і Гамбург, загалом задіяно близько 250 офіцерів.

Читайте також: В Італії конфіскували Mercedes Maybach олігарха Усманова вартістю понад600 тисяч

Між тим, за повідомленнями ЗМІ, напередодні 156-метрова яхта Dilbar вартістю до полумільярда євро була відбуксована з Гамбургу до Бремена.

За оцінкою американського журналу Forbes, активи усманова наразі становлять близько 14,6 млрд євро. Німецькі правоохоронці підозрюють, що росіянин міг ухилятися в Німеччині від сплати податків на мільйонні суми. Ймовірно, це стане одним з найбільших кримінальних проваджень щодо сплати податків в історії ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-