Увага Генасамблеї ООН буде зосереджена на злочинах росії - Бербок

Увага Генасамблеї ООН буде зосереджена на злочинах росії - Бербок

Укрінформ
Головна увага Генасамблеї ООН цього року буде зосереджена навколо злочинів росії в Україні та наслідків цієї агресії для всього світу.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок з нагоди початку в Нью-Йорку загальних дебатів у рамках 77-ї Генеральної Асамблеї ООН, передає Укрінформ.

За словами міністра, ця Генасамблея не схожа на попередні: «з 24 лютого росія грубо порушує міжнародне право і, будучи одним із п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН, топче основи всього міжнародного порядку».

Бербок запевнила, що цивілізований світ твердо стоїть на боці України і продовжуватиме підтримувати її всім необхідним, щоб покласти край війні та стражданням українського народу.

«У Нью-Йорку головна увага буде зосереджена на тому, як можна розслідувати жахливі злочини, скоєні іменем росії в Україні, і переслідувати їх. Також йтиметься про ситуацію з українськими атомними електростанціями, які росія використовує як розмінну монету у цій війні», - сказала Бербок.

Вона зазначила, що драматичні наслідки цієї війни мають відгук у дедалі більшому числі інших регіонів світу. Бербок планує скористатися численними подіями та дискусіями в Нью-Йорку, щоб зосередитися на проблемах партнерів в Африці, Азії, Латинській Америці та арабському світі.

Німецька дипломат висловила впевненість, що ООН потрібна сьогодні як ніколи для знаходження спільного розв'язання глобальних проблем. «Жодна країна не повинна жити в страху перед нападом сильнішого сусіда», - підкреслила вона.

Глава німецької дипломатії зазначила, що одним із найважливіших принципів ООН є рівноправність держав: кожна країна має однакове значення незалежно від розміру, сили, багатства та розташування на планеті.

Читайте також: Шмигаль назвав основну мету поїздки на Генасамблею ООН

Як повідомлялося, до складу Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй входять 193 країни-члени. 77-ма Генасамблея пройде в очному режимі після двох коронавірусних років.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-