PepsiCo Inc припинила виробництво напоїв у росії

PepsiCo Inc припинила виробництво напоїв у росії

Укрінформ
Американська транснаціональна корпорація PepsiCo Inc припинила виробництво напоїв Pepsi, 7UP і Mountain Dew у росії.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що оголошення PepsiCo Inc з’явилося після того, як агентство Reuters відвідало десятки супермаркетів, роздрібних магазинів та спортзалів у москві та за її межами та знайшло банки та пляшки Pepsi з надрукованими датами виробництва липня та серпня, що були виготовлені на заводах у росії.

У заяві на запит журналістів американська компанія заявила, що припинила виробництво PepsiCola, Mirinda, 7Up і Mountain Dew в рф.

«Усі концентрати в росії були вичерпані і виробництво припинилося», — заявив представник PepsiCo Inc.

Це були перші публічні коментарі з цього приводу після того, як компанія оголосила на початку березня про призупинення виробництва, продажів та рекламної діяльності в росії.

Читайте також: Виробник побутової техніки Electrolux йде з росії

Прессекретар компанії сказав, що це «відповідає заяві, яку ми зробили в березні 2022 року», але відмовився коментувати, коли його попросили надати оновлену інформацію про продажі та про те, чи були вони припинені.

Повідомляється також, що конкурент PepsiCo Inc, компанія Coca-Cola Co, що базується в Атланті, також продовжила виробництво в росії після того, як у березні оголосила про призупинення діяльності.

Читайте також: Швейцарський виробник шоколаду Lindt іде з росії

Як повідомляв Укрінформ, з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну міжнародні союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки санкції. Сотні міжнародних компаній оголосили про припинення роботи у рф і вихід зі спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-