Виробник побутової техніки Electrolux йде з росії

Виробник побутової техніки Electrolux йде з росії

Укрінформ
Один з найбільших у світі виробників побутової техніки, шведська компанія Electrolux ухвалила рішення залишити російський ринок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Cision.

«Як повідомлялося раніше, Electrolux призупинила свою діяльність у росії з початком війни в Україні. Тепер Electrolux вирішила покинути росію та передати свій бізнес місцевому менеджменту шляхом продажу своєї російської дочірньої компанії», - йдеться у заяві компанії.

Зазначається, що нова компанія продовжить обслуговувати техніку, яку Electrolux раніше продавала в росії. Electrolux не має виробництва в росії і не буде постачати будь-яку техніку для нової компанії.

Читайте також: Американська корпорація Dell остаточно йде з росії – ЗМІ

Electrolux оцінює свої разові втрати у зв'язку з виходом із росії у 350 млн шведських крон ($32,4 млн). У 2021 році частка продажів компанії в росії становила 4% європейських продажів Electrolux і 1,6% світових продажів.

Як повідомлялося, з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну міжнародні союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження. Сотні провідних міжнародних компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід зі спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-