У рф все більше депутатів приєднуються до закликів відправити путіна у відставку

У рф все більше депутатів приєднуються до закликів відправити путіна у відставку

Укрінформ
У росії депутати законодавчої влади різних рівнів приєднуються до публічних закликів відправити президента рф путіна у відставку.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі.

Зокрема, депутати муніципального округу Санкт-Петербурга Микита Юферєв та Дмитро Палюга закликали держдуму висунути путіну звинувачення в державній зраді через вторгнення в Україну. Після публічної заяви подібні звернення оприлюднили депутати ще 18 округів муніципалітетів москви, Петербурга, Виборга та Колпіно.

Читайте також: Байден застеріг путіна від застосування ядерної або хімічної зброї в Україні

«Незважаючи на те, що відповідно до законодавства, депутат не може бути притягнутий до відповідальності за свою позицію, Юферєв та Палюга були оштрафовані російським судом «за дискредитацію державної влади», - сказано в повідомленні.

Раніше Юферєв з депутатами з інших муніципальних утворень подали до адміністрації міста заявку на проведення антивоєнного мітингу «За мир з Україною та проти війни!», який був заборонений владою.

Як зауважили у ЦПД, після серії поразок в Україні політична еліта рф починає шукати наступника путіна, який би завершив війну.

Читайте також: Штайнмаєр: путін зруйнував усе, що ми створили за десятиліття

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 17 вересня ліквідували близько 54 тисяч 250 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-