Пелосі підтвердила свій візит до Вірменії та висловила підтримку Україні

Пелосі підтвердила свій візит до Вірменії та висловила підтримку Україні

Укрінформ
Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі підтвердила інформацію про майбутній візит до Вірменії.

Про це вона сказала на пресконференції в рамках конференції голів парламентів групи G7 у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми завтра поїдемо до Вірменії, у нас є відкрите запрошення”, - сказала вона, зазначивши, що візит є відповіддю на запрошення вірменської сторони.

Також Пелосі назвала жахливим вторгнення в Україну і заявила, що росія має понести відповідальність за скоєне і завдану шкоду. “Ми вже забезпечили $50 млрд економічної та гуманітарної допомоги ... робота триває”, - додала вона.

За її словами, дуже важливо рухатися пліч-о-пліч, щоб підтримати Україну, окрім гуманітарної, економічної та військової допомоги, ще дуже важливі санкції.

Читайте також: Стефанчук передав Пелосі список із військовими потребами України

Пелосі закликала бути сильними у боротьбі за демократію. Вона відзначила хоробрість народу України, який бореться не тільки за свою свободу, а й за захист демократії. “Будь-яка підтримка, яку ми надаємо, — це невелика ціна за демократію та невеликий внесок порівняно з тим, що люди ризикують своїм життям за суверенітет”, - наголосила спікерка.

Як повідомляв Укрінформ, Пелосі поїде до Вірменії, щоб підтримати її через конфлікт з Азербайджаном.

Пелосі здійснить поїздку у супроводі конгресвумен Джекі Спаєр після відвідання саміту спікерів країн Групи семи у Берліні. Очікується, що вона зустрінеться в Єревані з прем'єр-міністром Ніколом Пашиняном та іншими урядовцями.

Зазначається, що це буде чергова резонансна поїздка спікерки після її суперечливого відвідання Тайваню минулого місяця. Експерти вважають, що з наближенням проміжних виборів у листопаді й ризиком втратити посаду Пелосі прагне закріпити за собою роль захисника прав людини не тільки в Сполучених Штатах, а й в усьому світі.

Читайте також: Важливо посилювати тиск на державу-терориста: Зеленський поговорив із Пелосі

Вірменія і Азербайджан перебувають у багаторічному конфлікті через територію Нагірного Карабаху, яка є міжнародно визнаною частиною Азербайджану, але населена етнічними вірменами. Два роки тому обидві країни розпочали другу велику війну, що призвела до загибелі тисяч людей і посилення позицій Баку.

 Фото: ZACH GIBSON / MCT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-