Сі Цзіньпін і путін зустрілися вперше з початку вторгнення рф в Україну

Сі Цзіньпін і путін зустрілися вперше з початку вторгнення рф в Україну

Укрінформ
російський президент володимир путін на зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном пообіцяв «роз'яснити» питання щодо розв'язаної війни проти України, назвавши її «українською кризою».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза.

«Високо оцінюємо збалансовану позицію китайських друзів у зв'язку з українською кризою, розуміємо ваші питання і ваше занепокоєння щодо цього, і в ході сьогоднішньої зустрічі, звичайно, докладно роз'ясню нашу позицію з цього питання, хоча ми й раніше про це говорили», - сказав путін на зустрічі з главою КНР під час саміту Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Узбекистані.

Читайте також: Сі Цзіньпін здійснив перший закордонний візит за час пандемії – в Казахстан

Він також сказав, що росія твердо дотримується принципу одного Китаю та засуджує провокації США і сателітів у Тайванській протоці.

Сі Цзіньпін, у свою чергу, сказав у вітальному слові, що сторони змогли подолати вплив пандемії та продовжили «найважливіший стратегічний діалог». Він назвав росію і Китай провідними світовими державами, які дають світові «трохи більше стабільності».

Зустріч відбудеться у рамках саміту Шанхайської організації співробітництва, що проходить 15-16 вересня у Самарканді, Узбекистан.

Читайте також: Сі Цзіньпін і путін планують взяти участь у саміті G20 – президент Індонезії

Востаннє Сі Цзіньпін зустрічався з путіним у лютому лише за кілька тижнів до того, як російський президент віддав наказ про вторгнення в Україну. На тій зустрічі під час відкриття Олімпійських зимових ігор Сі Цзіньпін та путін оголосили про «безмежне партнерство».

При цьому Китай утримувався від засудження агресії росії проти України та від того, щоб назвати її вторгненням.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста і села України, вбивають мирне населення. Після початку війни до росії були запроваджені масштабні санкції з боку світової спільноти, що негативно позначилося на російській економіці.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-