Очільниця уряду Швеції заявила про відставку

Очільниця уряду Швеції заявила про відставку

Укрінформ
Прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон заявила про намір піти у відставку за підсумками парламентських виборах, які відбулися 11 вересня.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Зазначається, що після підрахунку 99%% голосів, блок із чотирьох правих політсил, сформований навколо лідера Помірної коаліційної партії Ульфа Крістерссона, виграє з незначною перевагою у лівоцентристського блоку, який утворився навколо Магдалени Андерссон та її Соціал-демократичної партії.

За попередніми даними, з 349 місць у парламенті, праві (Помірна коаліційна партія, Ліберальна партія, Християнсько-демократична партія та "Шведські демократи") одержують 176 місць проти 173 місць у лівоцентристів.

Читайте також: У Швеції проходять парламентські вибори

На пресконференції Андерссон заявила, що вже в четвер подасть прохання про відставку з посади прем'єр-міністра. Вона додала, що у новому уряді очолить соціал-демократів в опозиції. На період формування нового уряду Андерссон керуватиме перехідним кабінетом.

Як зауважує DW найімовірнішим кандидатом на посаду прем'єр-міністра вважається Ульф Крістерссон. Він уже заявив, що розпочне формування нового уряду.

Нагадаємо, Швеція, яка перебуває у процесі вступу до НАТО на тлі війни росії проти України, від січня на пів року перейме на себе головування в Раді ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-