У Швеції проходять парламентські вибори

У Швеції проходять парламентські вибори

Укрінформ
У Швеції в неділю, 11 вересня, відбуваються вибори до парламенту - Риксдагу.

Про це передає Укрінформ з посиланням на DW.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, основна боротьба точитиметься між двома політичними таборами - лівих та правих політичних сил. Соціал-демократам на чолі з чинною прем'єркою Магдаленою Андерсон, а також їхнім союзникам, соціологи прогнозують сукупно від 49,1 до 50,1 відсотка голосів. Натомість праві партії, серед яких найпопулярнішою є правопопулістська "Шведські демократи", можуть розраховувати загалом на підтримку від 49,2 до 49,9 відсотка виборців.

Читайте також: У Канаді обрали нового лідера Консервативної партії

Зазначається, що найважливішими темами під час виборчої кампанії у Швеції були різке зростання цін на енергоносії, міграція та висока злочинність в країні - і на цих темах вдало спекулювали праві популісти. Шанси правих на формування уряду після виборів підвищує те, що традиційні праві партії - консервативна, ліберальна та християнсько-демократична - вперше заявили, що будуть готові керувати країною за підтримки ультраправих.

Право взяти участь у волевиявленні мають понад 7,5 мільйона виборців. Перші попередні результати волевиявлення очікуються невдовзі після закриття дільниць.

Читайте також: Байден продовжив дію указу, який передбачає санкції за втручання у вибори в США

Швеція, яка перебуває у процесі вступу до НАТО на тлі війни росії проти України, з січня 2023 році на пів року перейме на себе головування в Раді ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-