У Канаді обрали нового лідера Консервативної партії

У Канаді обрали нового лідера Консервативної партії

Укрінформ
Канадські консерватори в суботу обрали лідером ветерана парламенту П'єра Поальєвра, який просував біткоїн як спосіб боротьби з інфляцією.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

43-річний Поальєвр завоював лідерство в першому турі рейтингового голосування, у якому взяли участь понад 400 тисяч членів партії. Він став шостим лідером консерваторів з 2015 року, відколи вони програли нинішньому прем’єр-міністрові, лібералові Джастіну Трюдо три виборчі кампанії.

Поальєвр переміг свого головного конкурента колишнього прем'єр-міністра Квебеку Жана Шаре та трьох інших кандидатів. Кампанію будував на критиці Трюдо та глави центрального банку за нездатність стримати інфляцію.

Читайте також: Президент Болгарії призначив тимчасовий уряд і ще одні дострокові вибори

«Сьогодні розпочинається шлях до заміни старого уряду, який коштував вам більше і давав вам менше, на новий уряд, який ставить вас на перше місце – вашу зарплату, вашу пенсію, ваш дім, вашу країну», - сказав Поальєвр, звертаючись до канадців.

Він уперше потрапив до парламенту у 2004 році, через кілька днів після свого 25-річчя. Працював міністром демократичних реформ, потім міністром зайнятості та соціального розвитку до вступу на посаду 50-річного Трюдо у 2015 році.

Підтримка Трюдо з боку лівих нових демократів означає, що вибори можуть відбутися у 2025 році. Соціологи кажуть, що Поальєвр буде серйозним суперником, якщо Трюдо балотуватиметься вчетверте.

У лютому новообраний лідер Консервативної партії Канади підтримував далекобійників, котрі заблокували прикордонні переходи й паралізували центр Оттави на три тижні, протестуючи проти політики Трюдо щодо вакцинації від ковіду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-