ОДКБ відправить на кордон Вірменії та Азербайджану місію «для оцінки ситуації»

ОДКБ відправить на кордон Вірменії та Азербайджану місію «для оцінки ситуації»

Укрінформ
Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) направляє до Вірменії місію на чолі з генсеком Станіславом Засем, щоб оцінити ситуацію на вірменсько-азербайджанському кордоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

"Під час сесії Ради колективної безпеки було досягнуто домовленості про направлення до Республіки Вірменія Місії Організації Договору про колективну безпеку на чолі з генеральним секретарем ОДКБ Станіславом Засем за участю начальника Об'єднаного штабу ОДКБ генерал-полковника Анатолія Сидорова та представників держав - членів ОДКБ для оцінки ситуації, що склалася", - сказав прессекретар ОДКБ Володимир Зайнетдінов за підсумками позачергової сесії Ради колективної безпеки організації.

Читайте також: США взаємодіють з Азербайджаном і Вірменією задля вирішення конфлікту - Білий дім

За його словами, місія підготує докладну доповідь главам держав на черговій сесії Ради колективної безпеки, проведення якої планується восени в Єревані, про ситуацію в регіоні та вироблення пропозицій щодо деескалації напруженості, що виникла.

Крім того, було узгоджено створення робочої групи для відстеження ситуації на вірменсько-азербайджанському кордоні, до неї увійдуть співробітники секретаріату та військовослужбовці Об'єднаного штабу.

Як повідомляв Укрінформ, минулої ночі на кордоні між Вірменією та Азербайджаном була інтенсивна стрілянина. Єреван заявив про «широкомасштабну провокацію азербайджанської сторони». Своєю чергою, влада Азербайджану наголосила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-