У петербурзі викликали в поліцію сімох муніципальних депутатів, які звинуватили путіна в держзраді

У петербурзі викликали в поліцію сімох муніципальних депутатів, які звинуватили путіна в держзраді

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі семеро депутатів муніципального утворення "Смольнинське", які запропонували держдумі звинуватити президента рф володимира путіна у державній зраді, викликали в поліцію для складання протоколів про "дискредитацію російської армії".

Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода "Північ.Реалії", передає Укрінформ.

Повідомлення про виклик у поліцію отримали сім депутатів. Серед них, зокрема, Дмитро Палюга, Діана Сіра.

Як повідомлялося, 7 вересня муніципальні депутати вирішили звернутися до держдуми рф з пропозицією звинуватити путіна в держзраді для звільнення його з посади. Депутати вважають, що наказ путіна про початок вторгнення російської армії на територію України завдає шкоди безпеці росії та її громадян. Звернення надіслали лідерам партійних фракцій у держдумі та в раду безпеки росії, яку очолює путін.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ затримали голову села, який співпрацював з росіянами

Адміністративна стаття про "дискредитацію російської армії" з'явилася незабаром після повномасштабного вторгнення рф в Україну. Російські суди визнають дискредитацією повідомлення про війну в Україні, яку в рф слід називати "спеціальною військовою операцією".

За даними російського правозахисного проєкту ОВС-Інфо, більш як 3 800 росіян стали фігурантами справ за цією статтею. Їм загрожує штраф до 50 тисяч рублів. За повторну "дискредитацію" збройних сил рф передбачена кримінальна відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-