Лідери ЄС висловили співчуття у зв’язку зі смертю Єлизавети II

Лідери ЄС висловили співчуття у зв’язку зі смертю Єлизавети II

Укрінформ
Керівники ключових євроінституцій висловили скорботу та глибокі співчуття королівській родині та народу Великої Британії у зв’язку зі смертю королеви Єлизавети ІІ.

Дописи з'явилися в акаунтах лідерів ЄС у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

Прем’єр-міністр Чехії, яка головує в ЄС, Петр Фіала зазначив: «Глибоко засмучений смертю Її Величності Королеви Єлизавети II. Мої щирі співчуття королівській родині та британському народу, а також народам усього Співтовариства».

Співчуття висловив і президент Європейської ради Шарль Мішель. «Наші думки з королівською родиною та з усіма, хто сумує за Єлизаветою II у Великій Британії та в усьому світі. Її колись назвали Єлизаветою Стійкою, і вона завжди демонструвала нам важливість збереження цінностей у сучасному світі, всім своїм служінням та зобов’язаннями», - зауважив Мішель.

На смерть монаршої особи відгукнулася президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. «З глибоким сумом дізналася про кончину Її Величності Королеви Єлизавети ІІ. Вона довше всіх у світі керувала державою та була однією з найбільш поважних людей у світі. Приношу свої сердечні співчуття Королівській родині та народу Великої Британії», - написала фон дер Ляєн.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель зазначив, що видатне правління Єлизавета II охопило ключові явища 20 та 21 століть. «ЄС віддає шану її унікальному внеску у розбудову миру та об’єднання. В час, коли її втрату відчуває весь світ, наші думки з її родиною та з народом Великої Британії», - наголосив Боррель.

Президент Європарламенту Роберта Мецола зауважила, що небагато постатей визначали світову історію так, як Її Величність Королева Єлизавета II. «Її непорушна відданість обов’язку та службі була зразком для всіх. Світ сумує за нею разом із народом Великої Британії та з людьми за її межами. Вона дійсно була Єлизаветою Великою. Хай спочиває з миром», - написала Мецола.

Читайте також: Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю королеви Британії

Як повідомлялося, королева Великої Британії Єлизавета II померла на 96-му році життя. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-