Потрібно звертатись завчасно: у США відповіли на скарги рф про невидачу віз на саміт ООН

Потрібно звертатись завчасно: у США відповіли на скарги рф про невидачу віз на саміт ООН

Укрінформ
Керівництво кремля, яке невмотивовано вимагало звільнення персоналу американських консульств у росії, має звертатися по візи США для своїх делегацій заздалегідь, щоби їх встигли опрацювати й видати.

Про це заявило посольства США в рф у відповідь на скарги російської сторони про неможливість їхньої делегації взяти участь у саміті ООН у Нью-Йорку через відсутність американських віз, передає Укрінформ.

«США серйозно ставляться до зобов'язань країни, яка розміщує у себе штаб-квартиру ООН. Ми оформлюємо сотні віз для російського МЗС на заходи в ООН. Але через невмотивоване звільнення персоналу посольства США в росії на вимогу рф для своєчасного оформлення віз потрібно завчасне звернення», - йдеться у дописі.

Причому допис оформлений у вигляді відповіді на заяву місії рф при ООН минулого тижня, яка процитувала слова свого керівника Василя Небензі, що російська делегація не змогла взяти участі у Третьому саміті керівників органів поліції країн-членів ООН. Небензя, зокрема, заявив, що делегація рф не отримала американських віз, тому не змогла прибути до Нью-Йорка, і назвав це «кричущим порушенням».

Читайте також: Країни Балтії домовилися суттєво обмежити в'їзд росіян із шенгенськими візами

Як повідомляв Укрінформ, після того як Сполучені Штати впродовж останніх років викрили й видворили десятки російських шпигунів, які працювали в Америці під дипломатичним прикриттям, російська сторона відповіла висланням американських дипломатів. Крім того, керівництво рф заборонило американським дипустановам на своїй території наймати іноземців, у тому числі для прийняття документів для візового оформлення. У цьому зв’язку американська сторона була змушена призупинити послуги в консульствах США у Єкатеринбурзі й Владивостоку, а також отримала заборону на відкриття генконсульства у Санкт-Петербурзі. Причому США заявили, що більше не здійснюють візове обслуговування недипломатів на російській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-