Білий дім пояснив позицію щодо визнання росії країною-спонсором тероризму

Білий дім пояснив позицію щодо визнання росії країною-спонсором тероризму

Укрінформ
Офіційне запровадження проти росії статусу країни-спонсора тероризму може створити негативний ефект для самої України, а також вплинути на глобальну продовольчу безпеку та інші міжнародні процеси.

Про це заявила у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П‘єр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це визначення може мати непередбачувані наслідки для України й світу в цілому», - зауважила представниця Білого дому.

Зокрема, вона зазначила, що адміністрація проводила консультації з експертами й неурядовими організаціями, які зазначили, що такий крок «може серйозно вплинути на здатність доставляти допомогу в регіони України».

Читайте також: Україна продовжить вимагати, щоб рф визнали державою-спонсором тероризму – Кулеба

Крім того, за її словами, це може створити негативний вплив на продовольчу безпеку й призвести до того, що критично важливі суб‘єкти та комерційні організації просто припинять сприяти експорту продовольства та поставлять під загрозу домовленість про розблокування чорноморських портів.

Паралельно, зауважила речниця, негативний вплив може виникнути для багатосторонньої позиції Заходу щодо притягнення путіна до відповідальності, а також для здатності США підтримувати Україну за столом переговорів.

«Це не є найефективнішим чи найпотужнішим кроком для просування вперед, щоби притягнути росію до відповідальності»,- зауважила Жан-П‘єр.

У цьому контексті вона заявила, що Сполучені Штати разом із союзниками вже запровадили суворі обмеження проти росії і мають намір продовжувати цей курс, аби притягти рф до відповідальності за її агресію.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти вівторка президент США Байден під час розмови з журналістами у Вашингтоні зазначив, що не вважає необхідним зараз визнавати росію державою-спонсором тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-