Від початку року з росії виїхали 419 тисяч осіб

Від початку року з росії виїхали 419 тисяч осіб

Укрінформ
З початку поточного року з росії виїхали 419 тисяч осіб, це вдвічі більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє РБК із посиланням на дані росстату.

Згідно з ними, на початку 2022 року до країн СНД з росії виїхали 368 тисяч осіб (при цьому з СНД до росії в'їхали 294 тисячі). В інші країни, за даними росстату, виїхали трохи більше як 50 тисяч осіб (приїхали 27 тисяч). Найбільше людей з росії виїхали до України, Таджикистану, Вірменії, Киргизстану, Казахстану та Узбекистану, а також до Китаю, В'єтнаму та Індії.

Зазначається, що в першому півріччі 2021 року в росії фіксувався міграційний приріст у понад 114 тисяч осіб. При цьому за перші шість місяців цього року зафіксовано міграційне зменшення майже 97 тисяч осіб.

Крім цього, за оцінкою росстату, з початку року загальна чисельність населення в росії скоротилася на 480 тисяч 600 осіб, або на 0,33 відсотка. Природне зменшення населення становило 384 тисячі осіб проти зменшення в 422 тисячі минулого року.

До представлених даних включено також населення окупованого Криму.

Читайте також: Із росії виїхали щонайменше 150 журналістів після початку війни проти України

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять міста та села України, вбивають мирне населення. Водночас кремль посилює політичний режим усередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-