Вучич про непідтримання санкцій: росія не порушувала територіальну цілісність Сербії

Вучич про непідтримання санкцій: росія не порушувала територіальну цілісність Сербії

Укрінформ
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що Сербія не доєдналася до санкцій проти росії, бо росія не порушувала територіальну цілісність Сербії.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на novosti.rs, відповідаючи на запитання словенського журналіста щодо санкцій, Вучич згадав Косово та заявив, що росія не порушувала територіальну цілісність та суверенітет Сербії.

“Президент Сербії Александар Вучич заявив, що росія не порушувала територіальну цілісність Сербії і що він не може пояснити людям, як запровадити санкції проти росії”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що натомість сербський президент запропонував ввести санкції проти Словенії, бо вона буцімто порушила суверенітет Сербії визнанням Косова.

І також заявив, що не знає, як пояснити народу Сербії введення санкцій проти росії.

“Як я можу пояснити народу, що ми запроваджуємо санкції проти росії, а не Словенії? росія не порушувала територіальну цілісність Сербії, а Словенія – так”, - заявив він.

Читайте також: Візові санкції ЄС мають стосуватися і громадян білорусі – Кулеба

Варто зазначити, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що повністю розуміє позицію Вучича щодо санкцій, адже Сербія не є членом ЄС і, крім того, Сійярто висловив розуміння бажання “аби громадяни не замерзали”.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська збройна агресія. Демократичні країни запроваджують санкції проти рф, що негативно впливають на російську економіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-