Італія заарештувала 11 вілл у близького до путіна олігарха - ЗМІ

Італія заарештувала 11 вілл у близького до путіна олігарха - ЗМІ

Укрінформ
Влада Італії конфіскувала 11 вілл у російського мільярдера та друга президента рф путіна в'ячеслава кантора.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Moscow Times.

Рада Євросоюзу розпорядилася конфіскувати активи кантора ще в середині квітня 2022 року після запровадження стосовно росіянина персональних санкцій. Але через складне переплетення трастів, які володіли його нерухомістю, це вдалося зробити лише у серпні.

Італійська нерухомість кантора розташовувалась на Сардинії. Одна з вілл, яка опинилася під арештом, межує з літньою резиденцією експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі. Крім того, частина арештованих вілл колись була куплена у сім'ї італійського політика, зокрема Primavera та Dolce Drago.

Газета L’Unione Sarda із посиланням на джерела, близькі до кантора, уточнює, що в будинку в Пунта-Ладі деякий час жили українці, які втекли від війни. Видання пояснює це тим, що дружина російського мільярдера Ганна Кантор — українка за походженням.

Читайте також: В Австрії активісти зайняли віллу підсанкційного друга путіна

Європейська преса називає мільярдера одним із друзів президента росії володимира путіна. До санкцій в'ячеслав кантор був основним власником виробника мінеральних добрив «Акрона», його статки Forbes оцінюють у $4,6 млрд. У рейтингу 2022 року кантор посідає 27-е місце. Після запровадження санкцій бізнесмен передав свою частку в управління менеджменту.

Зазначається, що навесні влада Великої Британії розпочала розслідування стосовно двох благодійних організацій, у яких бере участь бізнесмен: «Благодійний фонд кантора» та «Всесвітній форум пам'яті Голокосту». Рахунок фонду кантора було заморожено.

Як повідомляв Укрінформ, на одній із вілл російського пропагандиста володимира соловйова, розташованій на озері Комо в Італії, сталася пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-