У білорусі визнали терористами колишніх правоохоронців, які розповідали про репресії

У білорусі визнали терористами колишніх правоохоронців, які розповідали про репресії

Укрінформ
Верховний суд білорусі визнав терористичною організацією об'єднання колишніх співробітників правоохоронних органів країни BYPOL.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТГ-канал білоруської генпрокуратури.

"Суд визнав неформальну організацію BYPOL зі структурними підрозділами, що входять до неї, "Сітуацыйна – аналітычны цэнтр" і "Мобилизационный план "Перамога" терористичними", - йдеться в повідомленні.

У генпрокуратурі заявляють, що діяльність об'єднання "пов'язана з формуванням у суспільстві ідей радикалізму та схилянням громадян до екстремістської діяльності для зміни конституційного ладу республіки білорусь незаконним шляхом". Також зазначається, нібито в результаті діяльності BYPOL у білорусі було скоєно "різні злочини екстремістської спрямованості".

Об'єднання BYPOL було засноване у 2020 році. До нього ввійшли колишні правоохоронці, які зайнялися викриттям репресій у білорусі. Вони розкривали особи тих, хто був причетний до масових репресій проти протестувальників. Також члени об'єднання публікували записи прослуховування співробітників кдб, мвс, слідчого комітету та прокуратури.

Читайте також: Тихановська оголосила про створення перехідного уряду білорусі

Нагадаємо, після президентських виборів, що відбулися у білорусі у серпні 2020 року, та масових акцій протесту проти фальсифікації результатів білоруська влада розгорнула безпрецедентну атаку на ЗМІ, громадянське суспільство та політичних активістів. Екстремістськими були визнані десятки ЗМІ та каналів у соціальних мережах.

Демократичні країни не визнають олександра лукашенка, який перебуває при владі з 1994 року, легітимно обраним главою держави. Проти нього та його оточення було запроваджено санкції. Режим лукашенка звинувачують у грубих порушеннях прав людини та переслідуванні опозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-