У Грузії розпочалися багатонаціональні військові навчання за участю України

У Грузії розпочалися багатонаціональні військові навчання за участю України

Фото
Укрінформ
У Грузії в понеділок, 29 серпня, стартували спільні з 21 країною багатонаціональні військові навчання Noble Partner 2022 («Гідний партнер 2022»).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новини-Грузія.

У навчаннях буде задіяно понад 2 400 військовослужбовців із 21 країни.

Офіційне відкриття навчань відбулося на полігоні 4-ї піхотної бригади у Вазіані поблизу Тбілісі. Головний девіз маневрів – «Сила у партнерстві».

У церемонії відкриття взяли участь представники міністерства оборони, військові аташе країн-учасниць навчання, а також представники основної групи НАТО, Офісу зв'язку НАТО та Місії спостерігачів Євросоюзу.

Грузія приймає багатонаціональні військові навчання «Гідний партнер-2022» вже вшосте. Навчання проводяться під керівництвом Східного командування Сил оборони Грузії та Командування США в Європі та Африці (USAREUR) за підтримки Спільного центру тренувань та оцінки НАТО-Грузія (JTEC).

Метою «Гідного партнера 2022» є підвищення готовності та оперативної сумісності між Грузією, США, регіональними партнерами та країнами-союзниками для забезпечення стабільної та безпечної ситуації в Чорноморському регіоні.

Цього року вперше в історії навчань візьмуть участь представники збройних сил Японії та Швеції.

Учасниками цьогорічних багатонаціональних навчань є: Грузія, США, Болгарія, Румунія, Молдова, Греція, Велика Британія, Туреччина, Словаччина, Норвегія, Угорщина, Литва, Азербайджан, Німеччина, Боснія та Герцеговина, Естонія, Польща, Японія, багатонаціональна бригада Литва-Польща-Україна та Збройні сили Швеції.

Читайте також: Тренувальну місію ЄС для українських військових розгорнуть у сусідній державі

Як повідомляв Укрінформ, українські військові проходять у Литві навчання за п'ятьма курсами підготовки, крім того, з вересня країна підключиться до міжнародної програми навчання воїнів ЗСУ на території Великої Британії.

Фото: Міноборони Грузії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-