Глава ізраїльської розвідки обговорить ядерну угоду з Іраном під час візиту до США

Глава ізраїльської розвідки обговорить ядерну угоду з Іраном під час візиту до США

Укрінформ
Директор ізраїльської розвідслужби «Моссад» Давид Барнеа вирушить до Вашингтона наступного тижня, щоб заявити про позицію Ізраїлю щодо відновлення ядерної угоди з Іраном щодо ядерної зброї.

Про це повідомляє Ynet, передає Укрінформ.

Візит запланований на 31 серпня. Очікується, що Барнеа виступить у Сенаті США перед однією з його комісій.

Він також заявив, що розвідслужби Ізраїлю готові діяти проти Ірану для захисту інтересів країни, попри те, що західні країни можуть незабаром домовитися з Тегераном про відновлення дії ядерної угоди.

Читайте також: Ізраїль і Туреччина відновлюють дипломатичні відносини у повному обсязі

На думку представників Ізраїлю, санкції проти Ірану слід посилити та створити реальну загрозу військових дій після того, як переговори у Відні про повернення до ядерної угоди 2015 року не дали результатів.

Читайте також: Іран досі не пояснив походження урану на трьох об’єктах – МАГАТЕ

Нагадаємо: Іран і шість держав, серед яких Німеччина, Франція та Британія, уклали у 2015 році Віденську ядерну угоду, яка закликала до обмеження іранської програми збагачення урану в обмін на скасування міжнародних санкцій.

Тегеран припинив виконання ядерної угоди після того, як у 2018 році президент США Дональд Трамп вивів Вашингтон з угоди СВПД та розпочав кампанію максимального тиску на Іран за допомогою жорстких санкцій.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по іранських цілях поблизу російських баз у Сирії

Раніше у конфіденційній доповіді МАГАТЕ зазначалося, що Іран продовжує збільшувати запаси урану, збагаченого вище від відсотка, дозволеного ядерною угодою 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-