росія порушила повітряний простір Південної Кореї

росія порушила повітряний простір Південної Кореї

Укрінформ
російські військові літаки без попередження увійшли в повітряну буферну зону Південної Кореї, змусивши корейців терміново реагувати.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише АР із посиланням на заяву Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

“Південна Корея у вівторок заявила, що російські бойові літаки без попередження увійшли в її повітряну буферну зону, і що вона відреагувала певними “тактичними діями”, що зазвичай означає підняття у повітря винищувачів для переслідування неавторизованого іноземного літака”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: США та Південна Корея відновили спільні масштабні військові навчання

АР нагадує, що російська провокація трапилася наступного дня після початку масштабних корейсько-американських військових навчань, направлених на стримування загрози від Північної Кореї.

“Упродовж останніх років російські та китайські бойові літаки часто залітають у зону ідентифікації південно-корейської протиповітряної оборони, граючи м’язами на тлі посилення протистояння зі США”, - пояснює АР.

Читайте також: Угорські винищувачі перехопили російський Іл-76 над Балтійським морем

Додамо, що національні зони ідентифікації повітряної оборони зазвичай виходять за межі території країни, аби дати змогу вчасно відреагувати на ворожий літак. Військові літаки, які входять до цієї зони іншої країни мають попередити про це завчасно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-