Вучич обіцяє захистити сербів у Косові, якщо цього не зробить НАТО

Вучич обіцяє захистити сербів у Косові, якщо цього не зробить НАТО

Укрінформ
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що сили НАТО повинні захистити сербів, які проживають у Косові, інакше його країні доведеться зробити це самій.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

За словами Вучича, уряд Косова хоче "остаточно вигнати сербський народ" та "зацікавлений тільки у скасуванні будь-якого сліду сербської держави" в цій республіці.

"Нам нікуди йти, ми загнані у кут", - заявив сербський лідер в ефірі національних телеканалів. При цьому він наголосив: "Ми врятуємо наш народ від переслідувань та погромів, якщо цього не хоче робити НАТО".

Читайте також: Миротворці НАТО готові втрутитись в конфлікт між Сербією та Косово

Вучич додав, що Белград протягом найближчих десяти днів шукатиме "компромісне розв'язання" кризи, яка виникла у зв'язку із запровадженням у Косово правил перереєстрації автомобілів з Сербії та тимчасових документів для її громадян, котрі в'їжджають до республіки.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня серби на півночі Косова заблокували вантажівками головну дорогу біля пункту перетину кордону Яріньє. Також була блокована дорога Приштина - Рашка. Аби зменшити напруженість, у Косові відклали на місяць перехід на національні документи і номерні знаки на заміну сербським.

Читайте також: Прем’єр Косова вважає путіна причетним до загострення на кордоні з Сербією

Пізніше верховний представник ЄС Жозеп Боррель запросив президента Александара Вучича та очільника уряду Косова Альбіна Курті зібратися для переговорів 18 серпня в Брюсселі.

Утім, сторони не змогли домовитися щодо перереєстрації документів і автомобільних номерних знаків, переговорний процес продовжиться найближчими днями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-