У поліції Австрії відреагували на кремлівські наративи під час семінару про Україну – посол

У поліції Австрії відреагували на кремлівські наративи під час семінару про Україну – посол

Укрінформ
У Федеральній поліції Австрії запевнили, що серйозно поставилися до проведення семінару щодо України, на якому лунали кремлівські наративи, та "здійснили кроки" з метою неповторення таких інцидентів у майбутньому.

Про це посол України в Австрії Василь Химинець сказав у коментарі АРА, передає Укрінформ.

"Я отримав відповідь, що Федеральна поліція серйозно ставиться до цього питання і що були здійснені певні кроки, щоб гарантувати, що подібне не повториться в майбутньому", - зазначив дипломат, розповідаючи про своє спілкування з директором Федеральної поліції Міхаелем Такачем.

За словами Химинця, він поінформував очільника поліції про обурення українців з приводу проведеного земельним управлінням поліції Відня семінару щодо України. Розмову посол назвав "дуже конструктивною".

Водночас, як зазначається, посол України досі чекає відповіді на лист, надісланий очільнику віденської поліції Гергаду Пюрстлю, у якому посольство наголошувало на необхідності публічних вибачень з боку земельного управління поліції Відня за семінар, на якому лунала російська пропаганда щодо України.

У віденській поліції відмовилися надати журналістам інформацію щодо відповіді її очільника на лист українського посла. "Лист посла був адресований особисто начальнику земельної поліції у Відні, а тому відповідь також надіслана йому особисто", - заявили у відомстві.

Читайте також: У Відні з’явилися плакати на підтримку членства України в ЄС

Як повідомлялося, наприкінці червня у поліції Відня пройшов внутрішньовідомчий закритий семінар "Україна у фокусі різних перспектив", на якому більшість спікерів поширювали кремлівські наративи про Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-