Мальтійська служба допомоги облаштує у Львові майстерню протезування

Мальтійська служба допомоги облаштує у Львові майстерню протезування

Фото, відео
Укрінформ
Мальтійська служба долучається до проєкту Національного реабілітаційного центру «Незламні» (UNBROKEN) у Львові, щоб допомогти українцям, які втратили кінцівки під час війни. Виділять 1 млн євро для облаштування майстерні протезів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Мальтійська служба вже 32 роки працює в Україні. З перших днів повномасштабної війни ми розгорнули масштабну кампанію допомоги для України. І розуміємо, що це буде тривалий проєкт. Адже поранені люди, які втратили руки та ноги, потребуватимуть допомоги упродовж тривалого періоду життя. Цей проєкт буде фінансуватись Міністерством закордонних справ Німеччини», - зазначила програм-директорка Malteser Жанін Літмайер.

Меморандум про співпрацю у четвер, 11 серпня, підписали Мальтійська служба допомоги, Львівська міська рада та Перше медичне об’єднання Львова. Йдеться попередньо про 1 млн євро інвестицій.

Завдяки цим коштам у Львові створять майстерню протезування на базі Першого ТМО. Для цього Мальтійська служба допомоги зголосилася безоплатно надати обладнання.

«Велика подяка Мальтійській службі за співпрацю. Її, зокрема, дуже підтримав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Завдяки партнерству вже незабаром ми будемо мати більші можливості для протезування та допомоги нашим пораненим», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Створення майстерні протезування стало можливим, зокрема, завдяки сприянню міністра охорони здоров’я Німеччини, якому проєкт Національного реабілітаційного центру «Незламні» презентували на Форумі донорів, що відбувся на початку літа.

Окрім цього, завдяки Мальтійській службі допомоги персонал майбутнього відділення протезування уже навчається у кращих спеціалістів з ортопедії в Німеччині.

«Медичний персонал Першого ТМО вже навчається у Німеччині. Наша мета - аби медики вже були навчені методик користування обладнання, коли доставлять майстерню. Відділення складатиметься із двох частин: приміщення в лікарні, де пацієнтам робитимуть заміри та відбитки, а також власне майстерня, де виготовлятимуть протези», - акцентував керівник Мальтійської служби допомоги у Львові Павло Тітко.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові планують відкрити Національний реабілітаційний центр «Незламні». За рік тут робитимуть 10 тисяч операцій та зможуть допомогти понад 50 тисячам українців, які постраждали від війни. Вартість проєкту - близько 77 млн євро, будівництво планують завершити за два роки.

Фото: city-adm.lviv.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-