Кулеба розповів, як у США просувається рішення про визнання рф державою-терористом

Кулеба розповів, як у США просувається рішення про визнання рф державою-терористом

Укрінформ
Питання щодо визнання росії державою-спонсором тероризму перебуває "на просунутій стадії", Україна надає інформацію, аргументи і факти для ухвалення США цього рішення.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава МЗС зауважив, що вперше порушив це питання на самому початку повномасштабної війни у спілкуванні з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Українська сторона надає інформацію, факти й аргументи, щоб домогтися цього рішення.

"На жаль, це рішення ще не ухвалене, але, скажу так, на просунутій стадії, рухається в цей бік Державний департамент", - сказав Кулеба.

Читайте також: Визнання рф державою-терористом потрібне як дієвий захист вільного світу – Зеленський

За словами міністра, він розуміє, чому адміністрація президента Байдена має провести певні додаткові дискусії, перш ніж ухвалювати це рішення.

«Але я думаю, це була б найбільш природна і легітимна реакція Сполучених Штатів на поведінку російської федерації», - зауважив глава українського МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня верхня палата американського Конгресу одностйно ухвалила юридично не зобов'язуючу резолюцію, що закликає Державний департамент США визнати рф державою-спонсором тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-