МЗС Болгарії заявили, що не зупиняли видачу віз росіянам

МЗС Болгарії заявили, що не зупиняли видачу віз росіянам

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Болгарії заявило, що не зупиняло видачу віз росіянам, втім процес їх оформлення затягується через скорочення технічного персоналу.

Про це у Міністерстві повідомили місцевому виданню БТА, передає Укрінформ.

«На даний момент прийом документів і їхнє оформлення в консульських установах Болгарії на території Росії не припинено. Процес затягується через скорочення технічного персоналу. Пріоритет надається надзвичайним і гуманітарним випадкам», – заявили у МЗС Болгарії.

Про те, що Болгарія продовжує видавати туристичні візи росіянам, але терміни надання послуг збільшилися з технічних причин, повідомило і російське державне агентство ТАСС із посиланням на посольство Болгарії у Москві.

Читайте також: За місяць документи на українську візу подали близько 80 росіян

«Консульство при посольстві працює, і видача туристичних віз громадянам Росії не припинилася. На даний момент із технічних причин ми працюємо в незвичайному режимі, терміни надання послуг довші, ніж зазвичай, але ми працюємо», – повідомили у посольстві.

За словами співрозмовника агентства, видачу віз для власників нерухомості з Росії також не припиняли.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на асоціацію туроператорів рф, консульська служба Болгарії тимчасово припинила видачу туристичних віз росіянам.

Причиною цього рішення називають оголошення персонами нон грата 14 співробітників диппредставництва та консульських установ Болгарії в росії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-