У Варшаві вважають невипадковим ракетний удар по Львівщині під час візиту Рау

У Варшаві вважають невипадковим ракетний удар по Львівщині під час візиту Рау

Укрінформ
Завдання росією ракетного удару по Червоноградському районі Львівської області, поблизу кордону з Польщею, у день візиту до Києва глави МЗС РП Збігнєва Рау є невипадковим.

Таку думку в ефірі Польського радіо висловив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський, передає Укрінформ.

«Думаю, що обстріл (Червоноградського району – ред.) під час цього візиту не є зовсім випадковим», - сказав Яблонський.

Дипломат зауважив, що росія від початку повномасштабної війни атакує різні цілі в Україні, велика частина яких є цивільними об’єктами. Крім того, за його словами, арсенали високоточної зброї росії вичерпуються.

«Відтак, росія змушена вести цю війну методами неточних обстрілів, що часто відбувається коштом цивільних об’єктів. Вони (росія - ред.) повністю усвідомлюють, що ударів можуть завдавати по цивільних об’єктах, і йдуть на це»,- наголосив польський дипломат.

Він звернув увагу на те, що обстріл Львівської області відбувся під час візиту міністра закордонних справ Рау в Україну. За словами Яблонського, глава польської дипломатії під час візиту вкотре підкреслив послідовність політики Варшави щодо підтримки України і мобілізації міжнародної спільноти для надання допомоги Києву.

Читайте також: Зеленський: Терористи беруть на себе відповідальність за скоєне - росія не має на це мужності

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок ракетного удару 2 серпня по Червоноградському району Львівської області пошкоджено будівлю військового об'єкту поблизу Радехова. Постраждалих немає.

Загалом загарбниками по території України були випущені з Каспійського моря вісім ракет, шість із них збили зенітні ракетні війська, ще одну – винищувач авіації Повітряних сил.

Напередодні чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Польщі Рау побував у Києві. Під час візиту він заявив, що ОБСЄ запускає велику програму для України з метою її підтримки у подоланні пов’язаних з війною викликів. Ця програма втілюватиметься й без згоди рф як держави-учасниці Організації, де діє принцип консенсусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-