Польські спецслужби готуються протидіяти атакам ворожих безпілотників

Польські спецслужби готуються протидіяти атакам ворожих безпілотників

Укрінформ
Агенція внутрішньої безпеки (ABW) Польщі та Військово-технічний інститут озброєння провели навчання у сфері протидії атакам безпілотників.

Як зазначив речник міністра-координатора з питань спецслужб РП Станіслав Жарин, метою навчань була оцінка ступеня вразливості публічного простору та критичної інфраструктури Польщі до таких інцидентів, передає Укрінформ із посиланням на Infosecurity24.pl.

Як зазначається, під час навчань, які відбулися 26-28 липня на полігоні в Зеленці під Варшавою, було представлено, як найкраще протидіяти роботі безпілотників, пристосованих для транспортування вибухівки, вироблених в домашніх умовах для здійснення теракту.

“Під час навчання також було підтверджено та перевірено можливості ABW щодо ефективного виявлення та знешкодження безпілотних літальних апаратів, які використовуються ворожими державними та недержавними структурами”, - заявив Жарин.

Читайте також: Зенітники знищили російський безпілотник «Птеро», який проводив дорозвідку

Навчання з протидії ворожим безпілотникам були продовженням тренувань з протидії екстремістським загрозам, які ABW здійснює з 2021 року.

Польща надає значну підтримку Україні у військовій, гуманітарній та економічній сферах в умовах повномасштабної агресії рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-