Китай збільшив активність кораблів і винищувачів біля Тайваню, куди може прибути Пелосі

Китай збільшив активність кораблів і винищувачів біля Тайваню, куди може прибути Пелосі

Укрінформ
В очікуванні можливого візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі до Тайваню Збройні сили Китаю значно збільшили активність кораблів й винищувачів у регіоні.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що декілька кораблів Народно-визвольної армії Китаю пропливли поблизу неофіційної лінії розмежування між Китаєм та Тайванем у Тайванській протоці. Крім того, у повітрі спостерігалася активність китайських військових літаків, які у своїх тактичних маневрах неодноразово сягали лінії розмежування у вівторок вранці.

Читайте також: Китай проводить бойові стрільби поблизу Тайваню

Після вранішніх маневрів китайські літаки вийшли з району, де проходить лінія розмежування, однак кораблі ВМС армії Китаю залишились.

Міністерство оборони Тайваню наголосило у своїй заяві, що має повне уявлення про військову діяльність китайських військ поблизу Тайваню та належним чином відреагує на «ворожі загрози».

Читайте також: Візит Пелосі до країн Індо-Тихоокеанського регіону не передбачає відвідування Тайваню

Як повідомляв Укрінформ, у суботу спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі вилетіла у відрядження в Азію, одним з можливих пунктів її призначення може стати Тайвань. Китайська влада погрожує застосувати «рішучі силові заходи» у разі візиту Пелосі до Тайваню.

Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і порушує питання про можливість його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-